Over ons

Van Meerten Boomkwekerijen BV is een begrip in het laanboomcentrum te Opheusden. Met 50 hectare grond en 10 medewerkers behoren wij tot de grotere boomkwekerijen. De kleigrond in Opheusden is zeer vruchtbaar en daardoor kunnen we gezonde en sterke bomen kweken.

De passie om een mooie boom te kweken zit bij ons in het bloed. Ruth van Meerten is in 1975 gestart met het kweken van spillen. De kennis over het vak kreeg hij van zijn vader en ooms, die ook boomkwekers waren en bomen verhandelden. Inmiddels is zijn we uitgegroeid tot een echt familiebedrijf met 5 familieleden en 5 vaste medewerkers in dienst. Door de passie, puur vakmanschap en de energie die we in onze bomen steken, kunnen we met recht zeggen dat onze bomen een eerste klas en uniforme kwaliteit hebben. Mooie ronde kronen, dezelfde stamhoogte (220 cm) en kaarsrecht – dit zijn kenmerken van onze bomen. De producten die we kweken zijn spillen, twee keer verplante bomen in de maat 6-8 tot en met 12-14, drie keer verplante bomen in de maat 12-14 tot en met 20-25, vormbomen zoals de dakplantaan, leilinde of kubus, fruitbomen, struiken en meerstammige bomen, zowel in de volle grond als containerteelt.

Door de korte lijnen binnen ons bedrijf kunnen we snel en correct leveren. We beschikken zelf over rooi- en kluitmachines, waardoor we op korte termijn een order kunnen klaarmaken en ook bijbestellingen vormen geen probleem. Door het grote netwerk dat we hebben binnen het laanboomcentrum te Opheusen, kunnen we gemakkelijk orders compleet maken.

De eerste jaren deden we met name binnenlandse handel, alleen al snel zijn we begonnen met het exporteren naar andere landen binnen Europa - inmiddels wordt 75% van onze bomen geëxporteerd. Vanwege het gematigde klimaat in Nederland, kunnen onze bomen overal in Europa groeien: van het koude noorden tot de warme zuidelijke landen.